tirsdag 23. oktober 2012

Tips til Fin Hud :)

Hei :-)

Vi har alle en gang  i løpet av livet irritert oss over huden vår. Enten om det er rødhet,akne,tørr eller sensitiv hud. Noen ganger kan også anre hudproblemer oppstå enten det er ved dålig kosthold eller sykdom/medisin.
 En ting er sikkert! Vi kan gjøre mye for å forhindre "vanlige" problemer fra å oppstå. Men gjør vi det? JA i Perioder! Noen ganger kan det også føles som om huden blir mettet av våre vanlige hudpleie produkter.
Her kommer noen tips til å holde huden sunn og vakker!

- Rens morgen og kveld! Noen ganger holder det også å rense kun om kvelden. For tørr og dehydrert hud som min så blir jeg mer tørr av å rense både morgen og kveld. Det viktigste er å rense om kvelden for å bli kvitt all forurensing og fett som huden har vært igjennom i løpet av dagen.Bare da får huden hvile gjennom natten og den har enda mer nytte av den gode noen gang dyre nattkremen du har kjøpt deg.  Jeg pleier noen ganger om morgen og ta en Toner på pads og dra over huden før dagkremen.

-Bruk både dagkrem og nattkrem: Det værste jeg hører er at folk ikke bruker nattkrem. Dagkrem er dere flinke med med hva med natten? det er da huden trenger mest pleie. Dagkremen gir beskyttelse om dagen og nattkremen gir pleie om natten. En hudpleier kan ofte også gi deg med fet hud en talgreduserende dagkrem og en fuktighetsgivene nattkrem. Da ofte de kremene som reduserer talg kan virke uttørrende på huden og hva skjer da? Jo huden vil jobbe på spreng for å fukte huden igjen og det ved hjelp av enda mer talg. Makes perfect sense ?

-Drikk masse vann: Ja denne har dere hørt mange ganger før. Huden tar opp vann fra kroppen. Husk at huden er kroppens største organ og den trenger massevis av vann. Har du sett hva som skjer med huden til en person som lider av dehydrering? Huden blir slapp ,grå og gusten. Huden gir oss hele tiden en liten pekepinn på hvordan kroppen har det.

-Trening: Ja trening er fantastisk for huden.  Kardio og styrke får opp blodsirkulasjonen i hele kroppen! Det gjør at huden puster lettere og tar opp produkter lettere i huden. Masse fordeler uten at jeg skal gå inn på alle. Mest av alt det er så mange helsefordeler ved å trene. Mitt siste innkjøp i sommer var en tredemølle. Selv om det er litt vanskelig å komme igang så blir jeg bare bedre og bedre!

Vil dere ha flere tips så skrik ut,jeg er her for dere:)

Ett siste tips til dere med fet hud med akne: Oj oj oj dere klemmer og klemmer. Dere får i værste fall mange arr som resultat. Klem aldri på en kvise uansett! Har den fått en hvit topp så vil jeg heller at dere tar en spiss nål(kjøp hos apotek de er skarpe nok) lager ett lite kryss i den hvite delen av kvisa, og dytter innholdet forsiktig ut. Den hvite toppen på kvisen er dødt vev, alt rundt er friskt vev og det er her arrene oppstår hvis dere klemmer for hard. Bruk hansker når dere holder på og ikke minst kjøp klorhexidin på apoteket. etter dere har klemt ut så må dere desinfisere ,ellers vil det garantert oppstå kvise igjen på akkurat samme plassen . Bakteriene nemlig de spretter rett inn i kvisa igjen hvis du ikke fjerner det helt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar